✓ Gratis bezorging vanaf €499,-       ✓ Ruim 12,5 jaar ervaring       ✓ Deskundig advies         Vragen? 0528 - 856578
0
Winkelwagen
€ 0,00
De echte originele handgemaakte Friese witjes 13x13 cm, uiteraard uit Friesland!
De Friese witjes in het assortiment van de Tegel Boutique worden op authentieke ambachtelijke wijze gemaakt en beschilderd door een echte ambachtelijke plateelschilderes, van klassiek tot modern, dit gebeurt vooral in opdracht.


Wat zijn Friese witjes?

Het echte, originele Friese witje is 13x13 cm, met twee spijkergaatjes op de hoeken, en is helemaal handgemaakt op authentieke wijze. Eerst wordt de klei op maat gesneden, vervolgens wordt het gedroogd en geglazuurd en vervolgens wordt het tegeltje gebakken.
Voor het schilderen wordt eerst een glazuurlaag aangebracht waar op geschilderd wordt, daarna wordt de tegel nogmaals gebakken, op 1000 graden Celcius en zo versmelten de kleuren tot een prachtig eindresultaat!

Friese witjes zikjn Oer-Hollands ambacht waarbij het decor of motief met de hand door een zogenaamde plateelschilder op het plateel (bepaald soort keramiek) geschilderd wordt, voordat het voor de tweede keer wordt gebakken.


Ambachtelijke Friese witjes voor uw keuken, badkamer of toilet.

Prachtig stijlvol product, gemaakt op ambachtelijke wijze. Door de oer-Hollandse ambachtelijke werkwijze, welke stamt uit de 17e eeuw, krijgen de witjes van 13x13 cm met authentieke spijkergaatjes een originele unieke uitstraling.

Handgemaakte Friese witjes worden vaak toegepast in oude boerderijen, een landelijke keuken, badkamer of toilet, maar ook in een moderne nieuwbouw woning staan deze ambachtelijk gemaakte tegels geweldig. Van oudsher werden de Friese witjes al beschilderd. U kunt bij de Tegel Boutique kiezen uit diverse tableaus en natuurlijk ook de Friese witjes.
De tegeltableaus kunnen in alle woonruimtes worden toegepast, het vaakst worden ze toegepast in de keukens en schouwen.

Tegeltableaus met boerderijdieren zijn erg in trek, zoals kippen op stok, koeien in de wei of paarden. Deze handgemaakte beschilderde Friese tegels zijn een sierraad voor uw landelijke keuken, badkamer, schouw of toilet.
 

Friese witjes kopen bij De Tegel Boutique

Koop uw Friese witjes online of kom langs in onze showroom, de koffie staat voor u klaar. Wilt u tegeltjes kopen voor uw landelijke keuken, badkamer, schouw of toilet? Koop uw handgemaakte handbeschilderde Friese witjes dan eenvoudig bij de Tegel Boutique. Wij verkopen sfeervolle authentieke tegeltableau's voor uw landelijke keuken, prachtig handgeschilderd met boerderijdieren voor uw schouw of wat dacht u van gewone klassieke Friese witjes voor uw toilet? Welke tegeltableau u ook kopen wilt u vindt het bij ons.

Elke tegel of tableau wordt op bestelling geschilderd, de levertijd hiervoor bedraagt ongeveer 3 weken. De Friese witjes worden "koud" geplaatst, dit wil zeggen dat de tegels tegen elkaar aan zonder voeg geplaatst worden. De tegeltjes wel voegen zodat de minimale voegjes wel dicht zijn en het tableau een mooi geheel vormd.


Levering

Onze Friese witjes kunnen wij leveren op ieder gewenst adres in Nederland. Wij kunnen uw Friese keukentegels leveren in Drenthe, Friesland, Groningen, Overijsel, Gelderland Flevoland, Limburg, maar ook leveren wij in Zeeland, Noord-Braband, Noord-Holland en uiteraard ook in Utrecht en Zuid- Holland. Tevens bezorgen wij onze wand en vloertegels, aan huis op alle gewenste plaatsen, groot of klein. We hebben reeds tegels mogen leveren in onder andere de volgende plaatsen: Nieuweroord, Hoogeveen, Noordscheschut, Hollandscheveld, Zwolle, Amsterdam, Raalte, Hardenberg. Ook hebben we tegels geleverd in De Lutte, Lelystad, Nieuwegein, Baarlo, Rotterdam, Kerkrade, Wilnis, Uffelte, Broeksterwoude, Spaarndam, Haaksbergen en Groningen. 


Contactgegevens

De Tegel Boutique
Splitting 14
7912 TM Nieuweroord
(Tegels kopen nabij Hoogeveen, Drenthe)

Telefoon: 0528 - 856578
Mobiel: 06-286 866 17
WhatsApp: 0528 - 856578

E-mail: info@detegelboutique.nl 

KvK: 01167308
BTW: NL001415338B71
 

Bereikbaarheid

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag:    
10:00 - 16:00
Zaterdag:      
10:00 - 12:00
(ivm met overige werkzaamheden lukt dit niet altijd, stuur gerust een WhatsApp bericht!)

Whatsapp (0528-856578):
Binnen 24 uur reactie op uw bestelling/vraag/voorraad informatie

Tegelwebshop:      
24 uur per dag, 7 dagen per week kunt u uw bestelling online plaatsen.

Showroom Sneek, Groningen of Venlo:
Geopend op afspraak, wij plannen graag een afspraak voor u in.

Klantervaringen:
  Tegels bestellen klantenbeoordelingen
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Powered by Dehaan|Media

Trustpilot
 
De Tegel Boutique is tijdelijk telefonisch niet berereikbaar, wel kunt u ons mailen info@detegelboutique.nl of een Whatsapp sturen naar 0528856578. 

Wij nemen binnen 36 uur contact met u op. 

Update of informatie over uw bestelling? App of mail dan uw ordernummer met uw vraag.

Wij danken u voor uw begrip!


Hartelijke groet,

De Tegel Boutique